Achtergrondinformatie
Bijna 60 jaar geleden schreef jeugdauteur Miep Diekmann het boek ‘Geen mens is van de ander’, een verhaal dat zich afspeelt op Curaçao tijdens de slavernij. Het verhaal gaat over twee kinderen die met hun vader die chirurgijn is naar de kolonie Curaçao verhuizen. Chirurgijns speelden in die tijd een belangrijke rol in het keuren van slaafgemaakten voor de plantages.
De oorspronkelijke titel van het boek is ‘Geen mens is van de ander’.
Bijzonder detail is dat het boek in 1965 in opdracht van de burgemeester van Utrecht is geschreven. Hij wilde alle schoolverlatende kinderen dit boek cadeau doen. Een paar jaar later werd het boek onder de titel ‘Mens te koop’ uitgegeven.
Auteur Miep Diekmann heeft verschillende boeken geschreven die zich afspelen op Curaçao. Ook omdat ze hier in haar jeugd heeft gewoond. In haar boeken schrijft ze kritisch over de koloniale periode en sociaal onrecht. In die zin was zij haar tijd ver vooruit. Het boek is gebaseerd op ware feiten. Het verhaal speelt zich grotendeels af op de suikerriet plantage van Isaac Moron. Sporen van deze plantage eigenaar zijn nog terug te vinden in Amsterdam.
Entree €12,50
Bibliotheekleden krijgen € 2,50 korting p.p.
Graag bij reservering vermelden en op vertoon van de ledenpas bij de ingang van de zaal.
Vanaf 4 februari tot 17 maart zijn er iedere zondagmiddag 2 voorstellingen:
– 13.00 uur
– 15.30 uur
Meer informatie en reserveren: Stuur een bericht naar nhn@discriminatie.nl vermeld de gewenste zondag en tijd !
Het gebouw is niet rolstoel toegankelijk. Er zijn een aantal trappen bij de entree en in het gebouw. Er is een traplift aanwezig (indien je hiervan gebruik wilt maken, graag bij de reservering vermelden).