Maghreb Filmfestival 2018

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maghreb Filmfestival 2018

8 december 2018 @ 20:00 - 21:30

€7.00

     In theater Elswout draaien de volgende korte films: 
De Domino Speler” van Hakim Traidia:

Laid is een Marokkaanse bejaarde die aan het dementeren is. Hij woont bij zijn zoon Kader en schoondochter Malika die hem in een bejaardentehuis willen stoppen. Maar Laid wil terug naar zijn geboortedorp om een laatste domino wedstrijd te spelen en de eer van zijn broer dode broer Smain te herstellen die kampioen had kunnen worden. Laid is een verbitterde oude man. Het enige wat hem nog vreugde en zin aan zijn leven geeft is zijn kleinzoon…


 “LE PRENOME MOHAMED” van Malika Zairi:

Mohamed is de populairste naam ter wereld. Het is echter niet eenvoudig om deze naam in een deel van de wereld te dragen. Dit is wat een jonge jongen vertelt door levenssituaties in Frankrijk. Zijn ouders herinneren hem aan de boodschap van vrede en liefde die de Boodschapper van de Islam heeft verspreid, de Boodschapper Mohamed.


“TIKITAT A’SOULIMA”: van Ayoub Benyoussifi

Azemmour, Marokko. Voor de laatste vertoning vóór sluiting sluit de bioscoop in Marhaba ‘Spider-Man 3’. Elf-jarige Hassan wil echt gaan, maar hij is straatarm en zijn moeder weigert hem iets te geven. Maar Hassan moet de film zien, wat het ook is! “HUMAN”: van Issam Taachit

De film vertelt het verhaal van de gebeurtenissen tijdens een voetbalwedstrijd tussen een kind met het syndroom van Down en een ’gezonde’ kind.


Het Maghreb Film Festival is het enige eerste onafhankelijke Noord Afrikaanse filmfestival in Haarlem met films die inzicht geven in, de andere, rijke, soms subtiele complexiteit van de Maghreb Cinema. Het festival maakt een levendige (jonge) cinematografische traditie zichtbaar, gekenmerkt door de wederzijdse invloed van Maghreb en Europa.

De initiatiefnemers van MFF zijn twee broers; Karim Traïdia de Nederlands-Algerijnse filmregisseur en scriptschrijver & Hakim Traïdia beter bekend als Hakim, theaterartiest en mimespeler, die bij het grote (en vooral het kleine) publiek bekend is door zijn gelijknamige rol in Sesamstraat. Beiden zijn geboren in Besbes Algerije en al jaren betrokken bij de coördinatie en het beheer van verschillende Arabische filmfestivals en -workshops in de Maghreb, evenals met het regisseren en produceren van films

Voor deze eerste editie van het Maghreb Film Festival zijn twaalf lange speelfilms en evenveel kortere films die nooit eerder in Nederland zijn vertoond geselecteerd. Deze laatste zullen in drie of vier blokken geprogrammeerd worden. Alle informatie over deze films is binnenkort op deze site te vinden.

Een groot aantal makers, acteurs en actrices zijn aanwezig tijdens het festival om hun films te presenteren en daarover in gesprek te gaan met het publiek De discussies worden georganiseerd door Nederlandse en niet Nederlandse filmmakers, journalisten of experts op het gebied van film.

Voor deze Industry Meet-Up worden tal van in de Benelux woonachtige cineasten met Maghreb-roots en diverse vertegenwoordigers van andere filmfestivals in Nederland uitgenodigd.

 

 

 

Gegevens

Datum:
8 december 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€7.00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://maghrebfilmfestival.com/?post_id=269#about

Locatie

Theater Elswout
Elswoutslaan 24-a
Overveen, NH 2051AE Nederland
Telefoon:
023 – 820 0460
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Theater Elswout
Telefoon:
023-8200460
E-mail:
info@theaterelswout.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar