GRATIS WORKSHOP

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GRATIS WORKSHOP

21 september 2022 @ 19:30 - 22:00

Gratis

WORKSHOP/LEZING

Op 21 september van 19.30 – 22.00 uur bied theater Elswout een gratis workshop aan voor leerkrachten van de onderbouw en bovenbouw basisonderwijs. Waarin meester-verteller Wijnand Stomp u de fijne kneepjes van het vertellers vak bij brengt. Zo komt u meer te weten van de kracht van Anansi en de kunst van de kamishi-bai. Een Japanse vertel vorm waarin met prenten-boeken gewerkt wordt. 

 Wijnand Stomp is een veelzijdig theatermaker en één van de bekendste theatrale vertellers die Nederland rijk is. Met humor, aanstekelijke ondeugd en een tikkeltje wijsheid weet hij jong en oud te raken. Stomp heeft een rijk gevulde verhalenkoffer waaruit hij de kleurrijkste personages te voorschijn tovert. Door zijn suggestieve, plooibare stem neemt hij de luisteraar mee naar een volstrekt nieuwe kleurrijke wereld. Zonder dat je er erg in hebt, speelt er een film af in je hoofd. Wijnand Stomp laat zich inspireren door de Antillen waar hij zelf opgroeide en tevens verbonden met de Hollandse aarde het land van zijn moeder.

Kadertrainingen & Workshops: Switchten tussen personages

Een goochelaar geeft zijn geheimen normaal gesproken nooit prijs, maar Wijnand Stomp licht na vijfentwintig jaar en duizenden voorstellingen een tipje van de sluier op. Wijnand Stomp is een meester in het tot leven wekken van zijn personages en het wisselen daartussen: het is zijn handelsmerk en daarover gaat dan ook de workshop. Hij laat leergierige vertellers die al enige vertelervaring hebben (en ook beginners), kennismaken met zijn fysieke en theatrale vertelstijl. Een perfecte oefening vormen de dier-personages uit o.a. de Anansi verhalen, die dan ook als basis worden gebruikt voor de workshop.

Hiervoor biedt Stomp workshops en kader trainingen aan geïnteresseerden als pabo-studenten, leerkrachten, bibliothecarissen en medewerkers van de naschoolse opvang. Ook voor moeders, vaders oma’s en opa’s die als bruggen bouwers kunnen fungeren op scholen zijn deze trainingen geschikt.

Praktisch

Wijnand Stomp laat zien hoe hij omgaat met theatraal vertellen en zijn publiek betrekt in het verhaal. Soms laat hij hen ook fysiek meespelen in zijn verhaal. Zijn manier het publiek te betrekken is uniek, hij maakt op een speelse wijze iedereen ‘mede verantwoordelijk’ voor de goede afloop van de vertelling. Zo vergroot hij de betrokkenheid en de aandacht van zijn publiek.

In de workshops wordt gewerkt aan de techniek die Wijnand Stomp heeft ontwikkeld. ‘wisselen tussen personages’. Een heel gerichte workshop waarin geoefend wordt in het uitspelen en wisselen tussen de personages.

Gegevens

Datum:
21 september 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,
Site:
www.theaterelswout.nl

Locatie

Theater Elswout
Elswoutslaan 24-a
Overveen, NH 2051AE Nederland
Telefoon:
023 – 820 0460
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Theater Elswout
Telefoon:
023-8200460
E-mail:
info@theaterelswout.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar