TORI TALK, ontmoetingen langs het slaven-pad

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TORI TALK, ontmoetingen langs het slaven-pad

24 november 2023 @ 20:00 - 21:30

€10.00

theatrale lezing

Theatermaker Wijnand Stomp presenteert een interactieve theatrale lezing. Stomp neemt u mee in bijzondere de wereld van de ANANSI VERTEL TRADITIE. In een mix van theater, comedy en documentaire brengt hij het publiek op een vrolijke & indringende manier in contact met verhalen over het slavernijverleden.

De flamboyante Mister Anansi (Wijnand Stomp) zit op zijn veranda onder wat hij zijn ‘Anansiboom’ noemt. Aan de takken hangen oude schoenen. Het raam van zijn huisje is de televisie waarop hij mini-documentaires laat zien van zijn bijzondere ontmoetingen gedurende zijn reis langs de slavendriehoek Zeeland – Ghana – St.Eustatius. Mister Anansi vertelt over de nieuwe verhalen die hij daarvan heeft gemaakt. Zo weeft hij een web van het slavernijverleden van Nederland met persoonlijke verhalen van overzee.


Aan het einde van de voorstelling laat Mister Anansi zijn publiek op een briefje schrijven wat hun persoonlijke link is met slavernij en geeft deze mee met de wind zodat er nooit meer slavernij zal zijn.


De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, in theater Elswout zullen wij hier ook aandacht aanbesteden. Wij trachten elke maand tot 1 juli 2024 een speciale avond in te lasten. 

 

Gegevens

Datum:
24 november 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€10.00
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.theaterelswout.nl

Locatie

Theater Elswout
Elswoutslaan 24-a
Overveen, NH 2051AE Nederland
Telefoon
023 – 820 0460
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Theater Elswout
Telefoon
023-8200460
E-mail
info@theaterelswout.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar